ІНКЛЮЗИВНЕ НАВЧАННЯ

2023-03-11

/Files/images/2sem2022/інклюзіяn.jpg

ІНКЛЮЗИВНЕ НАВЧАННЯ – це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з ООП.

У Смілянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №11 створені сприятливі умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами - дітей з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб внаслідок бойових дій .

З великим задоволенням вони приходять до школи, щоб навчатися і спілкуватися з однокласниками. Відвідують спортзал, бібліотеку, майстерню, РЕСУРСНУ КІМНАТУ.

Тут діти можуть здійснювати навчальну, ігрову, фізичну, творчу діяльність. У кімнаті є навчальна зона: невеличка дошка, зручні меблі, дидактичні матеріали для розвитку мови та формування математичної компетенції. Ігри та м’які іграшки допомагають діткам заспокоїтися, розвантажитися та переключити увагу.

СПОРТИВНИЙ КУТОЧОК не тільки знімає психологічну напругу, а й розвиває фізичні навички, координацію рухів, зміцнює м’язи.

АРПТ-ПРОСТІР оснащений пластиліном, фарбами, фломастерами, масками, іграшками для лялькового театру. Діти з ООП можуть розвивати театральні здібності, дрібну моторику і займати ся художньою творчістю.

У кімнаті також є фотозона, яка постійно змінюється.

Учні з ООП залучені до виховних заходів, є активними учасниками громадського життя школи і класу. Відвідування уроків, спілкування з дорослими та однолітками, індивідуальна робота з фахівцями сприяє позитивній динаміці розвитку учнів.

Кiлькiсть переглядiв: 32